za 28 maart 2015
15:30
Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505 Scheveningen
Foyerconcert

In 1970 bezocht Steve Reich, minimal music-componist van het eerste uur, Afrika. Het was niet alleen een onvergetelijke kennismaking met dit continent, maar het bood hem ook de inspiratie voor een van zijn bekendste en meest spectaculaire vroege werken: Drumming. Wat begint met vier bongo’s die een heel verhaal vertellen met één ritmisch motief, groeit uit tot een groots swingend en kleurrijk ensemblewerk.
Voor Slagwerk Den Haag is Drumming een van de centrale werken van het repertoire. Het gezelschap weet van het werk een ware belevenis te maken. ‘A really nice bunch of killer musicians’ noemde de Amerikaanse componist Michael Gordon het 35 jaar oude ensemble al eens. En daar is niets te veel mee gezegd. Minimal music met maximaal resultaat.

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Het zijn podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators. Als uitvoerders spelen ze in elke denkbare setting. Op het traditionele instrumentenarsenaal, maar ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. SDH werkt samen met kunstenaars en makers van nu. In hun projecten reflecteren ze op de nieuwste ontwikkelingen en gaan ze actief op zoek naar het onontdekte.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten