18:15
Het Hemels Gewelf van James Turrell (Kijkduin)
Tickets kopen
18:15
Het Hemels Gewelf van James Turrell (Kijkduin)
Tickets kopen

De muziek van Anna Korsun (1986), die in Duitsland woont en lesgeeft in Amsterdam, is volgens Saskia Lankhoorn tegelijk herkenbaar én mysterieus: ‘Haar gebruik van de stem is intrigerend. Ze kan stemmen laten klinken als verleidelijke riviergeesten, als boosaardige heksen, vriendelijk kaboutergefluister of stemmen afkomstig uit een niet-bestaand land.’

Van Korsun klinkt het niet eerder uitgevoerde Sirene uit 2014, waarin de zangers te midden van de bezoekers ritselen, fluisteren en zingen. Dit vindt plaats in Het Hemels Gewelf in Kijkduin, een landart-object van de kunstenaar James Turrell. Het heeft de vorm van een grote kom in het duinlandschap. Publiek en koorleden nemen beneden plaats.

Voor het nieuw te componeren werk Signale (2019) verplaatsen de koorleden zich ieder met een megafoon naar de rand van de kom, zodat ze om het publiek heen komen te staan. Dit megafoonkoor benadrukt de weidsheid van het duinlandschap, waarin de muziek verwaait en wellicht de aandacht zal trekken van strandgangers en wandelaars. Bovenal is Signale is een informeel werk: de stem wordt op een niet-traditionele manier gebruikt en het publiek kan in het gras gaan zitten of liggen.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten