za 6 oktober 2012
22:45
Dr Anton Philipszaal
In samenwerking met Holland Dance Festival en dansgezelschap Don't Hit Mama

Artistieke leiding: Nita Liem en Bart Deuss | Choreografie: Honey Eavis, Rajiv Jivan’Arazzi en Clearence Koorndijk
Productie: Ariane Aris | Holland Dance

Le Sacre du Printemps geldt als een van de meest revolutionaire composities van de vroege twintigste eeuw. Bijna honderd jaar later geeft de jonge Amerikaanse dirigent Andrew Grams zijn visie op dit meesterwerk. Hij doet dit echter niet alleen. In deze hedendaagse uitvoering gaan de leden van het Residentie Orkest een gewaagd verbond aan met Haagse hiphop-dansers. Om ruimte te maken gaan zelfs de stoelen van de Dr Anton Philipszaal eruit.
Geïnspireerd op de indringende klanken van Stravinsky’s compositie vloeit de choreografie van de ene in de andere hiphop-stijl. Musici en dansers werken samen toe naar een waar hoogtepunt van deze unieke avond.

Het concert onderstreept een speerpunt van het festival Together Now, namelijk het sámen scheppen en beleven van muziek en dans. Actieve participatie van mensen uit de stad speelt daarbij een belangrijke rol.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten