za 6 oktober 2012
18:15
Spuiplein
openluchtconcert voor 99 slagwerkers

Openluchtspektakel met 8 professionele slagwerkers, 12 studenten en 79 amateurslagwerkers; i.s.m. Slagwerk Den Haag, Koninklijk Conservatorium, Asko|Schönberg en Nationaal Jeugd Orkest.
Artistiek coördinator | dirigent: Diego Espinosa.
Coördinatoren | docenten: Marten vd Bijlaardt, Paula Brouwer, Anneloes Meier, Michel Ponsioen en Fedor Teunisse.

Met Inuksuit schreef John Luther Adams voor het eerst een grootschalig werk dat expliciet voor uitvoering in de buitenlucht is geschreven. Het is geïnspireerd op de grote stenen ‘wachters’ die de Inuit eeuwenlang hebben gebouwd op de winderige Arctische vlaktes. Een werk dat wordt achtervolgd door een visioen van smeltende poolkappen, het rijzen van de zee en de vraag wat er over zal blijven van de aanwezigheid van de mens nadat het water zich weer terug zal trekken. Met Inuksuit wil Adams ons bewuster maken van de alledaagse geluiden en beelden die ons omringen zodat we onze omgeving ten volle kunnen beleven. De bijna honderd slagwerkers zullen tijdens het meer dan een uur durende spektakel verspreid staan – en bewegen – over het gehele Spuiplein.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten