za 9 oktober 2010
20:30
Korzo5HOOG

Look at her look at her look at her is een muziektheatervoorstelling van regisseur Christiaan Mooij en componiste Ivana Kiš. Het libretto van Joram Tornij is geïnspireerd op het verhaal Princess Mammalia van Roald Dahl uit Two Fables (1986), waarin Mammalia op haar 17e verjaardag wakker wordt als een oogverblindend mooie vrouw. Al snel ontdekt ze dat ze met haar schoonheid macht kan verwerven en mannen kan bespelen. Tussen haar en de absolute macht staat echter haar beminnelijke vader, de koning. De makers laten in dit psychologische sprookje zien dat wat mooi gevonden wordt, tegenwoordig vaak niet meer dan een façade is. Met veel kunst en vliegwerk worden lichamen, gebouwen en reputaties gepimpt, om daarmee dromen en ambities te bereiken. Maar voor je het weet word je slachtoffer van je eigen pimpwerk.

Look at her is de tweede voorstelling die de makers Ivana Kiš en Christiaan Mooij samenbrengt. In het kader van MiXed in Korzo (2007) maakten ze Robe of Feathers. Ivana schrijft meeslepende en aansprekende muziek, Christiaan maakt gelaagde en visueel zeer fraaie regies; beiden zijn altijd op zoek naar communicatie met het publiek.

Regie: Christiaan Mooij | Compositie: Ivana Kiš | Concept: Christiaan Mooij en Ivana Kiš | Libretto: Joram Tornij | Ontwerp toneelbeeld en licht: Serge van der Krieken

Mezzosopraan / prinses: Antje Lohse

Acteur / koning, verteller: Casper Gimbrère

Dirigent: Richard Fitzhugh

Viool: Rebecca Huber | Piano/keyboard: Teodora Stepancic | Contrabas: Ilya Ziblat Shay | Slagwerk: Orlando Aguilar Velazquez | Productie: De Diamantfabriek | Productieleiding: Luc Upson

Ivana Kiš (Kroatië, 1979) studeerde compositie aan de Zagreb Music Academy bij Marko Rudzjak. In 2003 kwam ze naar Nederland om een MA opleiding te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze onder andere les kreeg van Louis Andriessen, Gilius van Bergeijk en Diderik Wagenaar. Ze sloot haar studie af met het succesvolle Sell yourself in the marketplace.
Sinds haar afstuderen in 2006, componeerde ze voor verschillende gerenommeerde ensembles, waaronder het Asko Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble, het Zagreb Philharmonic Orchestra en het Maarten Altena Ensemble. De laatste jaren legt Ivana Kiš zich voornamelijk toe op muziek voor theater en audio-visuele performances.

Christiaan Mooij (1973) studeerde in 2002 af aan de regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij werd in dat jaar al onderscheiden met de Ton Lutz Prijs en de Wim Bary Perspectiefprijs. Sinds zijn afstuderen is Christiaan Mooij actief als regisseur van theater, muziektheater en opera. Hij regisseert hedendaags muziek(theater) op een aansprekende manier. Het stapelen en in interactie brengen van disciplines is een belangrijk onderdeel van het werk van Christiaan Mooij. I Banned the Colour green! is een project uit 2008 waarbij beeldende kunst en muziekcomposities van o.a. Chiel Meijering in één voorstelling samenkwamen. Voor het Holland Dance festival 2009 maakte hij met choreografe Tessa Cooke en filmer Jonathan Kray een nieuwe versie van het Orpheus en Eurydice verhaal. In 2010 maakte hij met Maarten Alterna, Abdelkader Benali en het Blazers Ensemble het project De Tapijtenweefster. Bij zijn interdisciplinaire werken neemt muziek steeds een belangrijke plaats in.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten