za 10 maart 2018
20:15
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag
Foto door Maxim Francois

Susanne Abbuehl (Bern, 1970) en Wolfert Brederode (Wassenaar, 1974) zijn oude bekenden van elkaar – inmiddels hebben ze al tientallen jaren een intensieve samenwerking. Zo is pianist Brederode ook te horen op Abbuehls cd The Gift (ECM, 2013). De muziek van het duo is beïnvloed door jazz maar ook door kamermuziek en folk, en door hun grote liefde voor het werk van Luciano Berio, en dichters zoals Joyce, Cummings en Dickinson.

Diderik Wagenaar, de voormalige compositiedocent van Susanne Abbuehl, heeft een nieuw werk voor haar geschreven. De tekst is een sterk ingekorte versie van het korte liefdesverhaal “Eleonora” van Edgar Allan Poe. Over de muziek zegt Wagenaar: ‘Ook in dit stuk konden mijn idolen Ravel en Monk mij weer een handje helpen. Maar met een jazzconcept heeft Eleonora niet veel te maken. Zo is de compositie geheel uitgeschreven in traditioneel notenschrift. In mijn muziek richt ik mij vaak op resonantie, de mate van samensmelting der tonen.’

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten