za 10 maart 2018
16:15
Studio Loos

Falling is een kleinschalige performance, die voortvloeit uit de samenwerking tussen de Amerikaanse sopraan Maribeth Diggle en de Argentijns-Nederlandse componist Ezequiel Menalled. De uitvoeringen zijn geïnspireerd door de zogeheten ‘Slow Movement’ en de wens om ons in een steeds duizelingwekkender wereld de tijd en ons innerlijk tempo opnieuw toe te eigenen. Een combinatie van tekst en sfeerelementen worden in een intieme setting geplaatst, waarbij echo’s van een gemoderniseerde Liederabend klinken. Falling wil tegelijkertijd een brug slaan naar ons jachtige alledaagse leven en onze aandacht vestigen op de details.

Foto door Ilja Vlietstra
Foto door Francisco Castro Pizzo

Ezequiel Menalled (Argentinië, 1980) is een veel gelauwerde componist, dirigent en gitarist. Hij studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij momenteel is aangesteld als gastdocent. In 2003 richtte hij het Ensemble Modelo62 op, waarvan hij nog altijd artistiek leider is.

De Amerikaanse sopraan Maribeth Diggle begon haar internationale carrière bij Les Ballet C de la B, waar ze op dit moment participeert in Requiem pour L. van Alain Platel. In Nederland heeft ze opgetreden in het Holland Festival, Het Concertgebouw en Carré, en ze heeft gezongen bij o.a. Asko|Schönberg, het Limburgs Symfonie Orkest en bij Opera2day. Komende zomer vertolkt ze de titelrol in Aida bij Opera Spanga en is ze te zien in The Jewish Connection van Lisi Estaras en Ido Batash.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten