zo 13 december 2009
0:30
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

Het Haags Saxofoonkwartet (voorheen: Python Saxofoonkwartet) is een eigenzinnig ensemble met een geheel unieke stijl. Sinds zijn oprichting in 1998 heeft het ensemble zich gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek. De ambitieuze musici werken veel samen met jonge componisten en willen zo het klankspectrum van het saxofoonensemble uitdiepen. Daarnaast werken zij samen met andere musici, elektronica en kunstenaars uit de dans- en theaterwereld.

Erik-Jan de With – sopraan saxofoon | Heiko Geerts – alt saxofoon | Silvan Kaiser – tenor saxofoon | Alexandre Soussi – bariton saxofoon

Enrico Chapela (1974, Mexico City) studeerde gitaar en compositie aan het CIEM (Musical Education and Research Center) in Mexico City en voltooit op dit moment zijn Masters opleiding in de electro-akoestische muziek aan de Universiteit van Parijs Saint Denis.

Chapela is een van de meest vooraanstaande muzikale talenten in Latijns Amerika. In zijn composities tracht hij verschillende muzikale tradities met elkaar te versmelten. Zodat naast compositorische technieken uit de nieuwe muziek ook de invloed van de minimal music, jazz en rock muziek in zijn werk te herkennen is. In zijn nog korte carrière als componist heeft Enrico Chapela vooral naam gemaakt met zijn 9 minuten durende symfonische gedicht Ínguesu, een muzikaal verslag van de befaamde voetbalwedstrijd in 1999 van Mexico tegen Brazilië, en met Lo Nato es neta – een stuk gebaseerd op modellen uit de astrologie, waarin een rocktrio samenspeelt met verschillende klassieke ensembles.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten