za 12 december 2020
17:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Trackers Cycle is een serie van vier composities gebaseerd op het satirische drama Ichneutai van Sophocles: TrackersSatyr DramaTestudo en Waveshaper. De stukken zijn speciaal geschreven voor het Amsterdamse ensemble MAZE en worden vanavond voor het eerst als geheel gepresenteerd. Het vierde deel, Whaveshaper, beleeft vanavond tevens de première.

Trackers is een audiovisueel werk voor open instrumentatie, speaker-installatie, visuele objecten, licht, videoprojectie en rookmachines, gecreëerd in samenwerking met Konrad Smoleński.

In Satyr Drama worden tekstfragmenten synchroon geprojecteerd met diverse beats. De muzikanten improviseren daarbij op basis van de karakters uit de Ichneutai.

Testudo is een solo voor contrabas en live elektronische muziek, geschreven voor Dario Calderone, waarbij schildpadgeluiden worden getransformeerd tot een waanzinnige virtuoos spel.

Waveshaper is het slotstuk van de Trackers Cycle waarin de muzikanten allen een aparte audiovisuele score volgen en geluidsgolven omzetten in muzikale patronen.

Maze is een elektro-akoestisch ensemble dat zich richt op vormexperimenten en hybride notatiewijzen in de traditie van legendarische Amerikaanse pioniers zoals John Cage, Robert Ashley, Alvin Lucier en Pauline Oliveros.

Maze Ensemble:
Anne La Berge, fluit en elektronica
Dario Calderone, contrabas
Gareth Davis, basklarinet
Reinier van Houdt, piano, keyboards en elektronica
Wiek Hijmans, elektrische gitaar
Yannis Kyriakides, computer en elektronica
Micha de Kanter, geluid

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten