20:30
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
Tickets kopen
20:30
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
Tickets kopen

Met gitarist Andy Moor vormt Yannis Kyriakides (live elektronica) sinds 2008 een duo dat langs de weg van improvisatie in het wezen van geluid probeert door te dringen. Hun klankverkenningen leidden tot een zestal cd’s, waaronder Folia uit 2010, een programma dat zij ook live uitvoerden op vele festivals en concerten wereldwijd.

De titel verwijst naar de populaire en vaak bewerkte 17de-eeuwse melodie ‘La Folia’, die Moor en Kyriakides combineren met elementen uit de Zuid-Amerikaanse volksmuziek. Nu, tien jaar later, keren zij met frisse inzichten terug naar deze wereld van geleidelijk transformerende soundscapes, vloeiende beats en rijke harmonieën.

Het online muziekmagazine Vital Weekly schreef in 2010: ‘In Folia laten de jongens zich helemaal gaan om te laten zien waartoe ze in staat zijn op improvisatorisch gebied. Van introspectief spel tot noise-georiënteerde stukjes. Hun improvisaties zijn niet aan regels gebonden. Kyriakides pakt de gitaar op, bewerkt het geluid ter plekke, stuurt het terug en Moore reageert meteen. Het leidt tot zeven geweldige stukken die als een geheel kunnen worden gezien, maar ook als afzonderlijke entiteiten. Uitstekend.’

Meriç Artaç (1990), composer-in-residence bij Festival Dag in de Branding, presenteert The Writer (2013), een elektronische compositie over een schrijver die achter zijn typemachine een verhaal tikt over een meisje dat melancholische liederen zingt in de verschillende kamers van een groot, door brand verwoest huis. Artaç adviseert de luisteraar deze quadrofonische compositie met gesloten ogen te ondergaan en zich een eigen voorstelling te maken van een schrijver, een zingend meisje en een huis.

In The Writer grijpt Artaç terug op Mr. Z, waarvoor ze vervallen huizen filmde in een vanwege corona verlaten Istanbul (editie 56 van Dag in de Branding) en blikt ze vooruit op een theatraal stuk rond het blinde personage Gece, dat ze in het voorjaar van 2021 hoopt te presenteren.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten