za 13 december 2014
15:30
Het Nutshuis
Riviervismarkt 5 Den Haag

Jan Boerman, een van de Nederlandse elektronica-pioniers, geldt als een grootmeester op het gebied van ‘pure’ elektronische muziek. Het overgrote deel van zijn oeuvre bestaat uit muziek waarvan de klanken voor het grootste deel elektronisch zijn opgewekt, en die in zijn geheel op band is vastgelegd. Boerman heeft desondanks ook andere mengvormen en genres beoefend. Zijn muziek onderscheidt zich door ‘humane’ eigenschappen als klankschoonheid, de illusie van ruimtelijkheid en een dramatische opbouw. Een belangrijk constructieprincipe in zijn werk is de ordening van de tijd met behulp van Fibonacci-getallen, corresponderend met de klassieke gulden-snedeverhouding.

Kringloop (1994-1995) is een werk voor tape, waarbij de luisteraar tussen ruimtelijk opgestelde luidsprekers zelf zijn perspectief op de muziek bepaalt.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten