za 15 oktober 2022
19:30
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Naarmate de technologische mogelijkheden voortschrijden, wordt ons leven steeds meer beheerst door virtueel contact. De coronacrisis zette dit fenomeen op scherp: elkaar fysiek ontmoeten was levensgevaarlijk; een groot deel van de menselijke communicatie verplaatste zich naar het computerscherm en veranderde daarmee van kwaliteit en intensiteit. Deze virtuele werkelijkheid werd voor veel mensen de dagelijkse realiteit.
Modelo62 maakte een voorstelling rond dit gegeven. Three Degrees from Reality is een interdisciplinaire installatie die onze waarneming van de werkelijkheid in drie verschillende realiteiten voelbaar maakt: twee fysieke en een online presentatie, elk in een eigen ruimte.
De bezoeker kiest van tevoren voor een van de drie settings. De eerste is een interactieve installatie op het podium, die door middel van geur, geluid en beeld de zintuigen van bezoekers en musici prikkelt. De tweede is een real time filmversie van diezelfde interactieve installatie, die in de aangrenzende foyer van het theater wordt vertoond. De derde realiteit is een virtuele: de eerste en tweede versies zijn digitaal bewerkt, gemixt en getransformeerd tot een online stream.
Daarmee is Three Degrees from Reality een voorstelling in drie simultane stukken. Drie in elkaar ingrijpende representaties van dezelfde ‘actie’, waarbij de analoge en de digitale sfeer op een hybride manier samengaan.

In aanloop naar hun uitverkochte optreden op 15 oktober spraken wij Ezequiel Menalled, Luz Lassizuk en Yolanda Uriz van Modelo62 over dit bijzondere werk. Yolanda Uriz “Het publiek heeft verschillende benaderingen van het stuk, maar de gemeenschappelijke boodschap die we van hen hebben gekregen, is dat het stuk een unieke ervaring is aangezien zij ook bij het maken van het stuk betrokken zijn.”

Dit werk is gemaakt en geproduceerd met financiële steun van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds, Zabawas, Dioraphte en het Fentener Van Vlissingen Fonds.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten