za. 19 oktober
19:00
Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag
Tickets kopen

Orkest De Ereprijs heeft een reputatie hoog te houden als hét nieuwemuziekensemble in het oosten van het land. Voor Festival Dag in de Branding steken de Gelderlanders graag over naar het westen, met in de gelederen twéé saxofoons – het instrument van componist en gastcurator Jan-Peter de Graaff dat als een rode draad door het programma van deze editie loopt.

In de serie ‘Aardlek: urgent matters’ creëert De Ereprijs sinds enkele jaren een laboratorium waarin nieuwe muziek en de prangendste vragen van onze tijd een verbinding aangaan. Het resulteert in fascinerende ontmoetingen. De serie bestaat uit zondagmiddagconcerten die worden gehouden in musea in Apeldoorn en Arnhem. In een informele setting delen gasten uit verschillende disciplines (van wetenschap en filosofie tot literatuur en design) hun ideeën met het publiek, terwijl componisten daarmee de muzikale dialoog aangaan. Nieuwe muziek, kortom, die ergens over gáát. Speciaal voor dit concert in Festival Dag in de Branding bundelt Orkest De Ereprijs zes van de meest geslaagde opdrachtwerken voor de Aardlek-serie.

Op het programma staan zes componisten met elk een eigen signatuur. De helft van hen was al vaker te horen tijdens Festival Dag in de Branding: Vanessa Lann, Pete Harden en Seung-Won Oh. De muziek van Wilbert Bulsink, Jesse Broekman en Thanakarn Schofield klinkt voor het eerst in het festival.

Orkest De Ereprijs - Foto: Thomas Lenden

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten