za 24 mei 2008
16:00
Korzo5HOOG

City Improvisations | Fiets in de Branding

Studio Loos

Studio Loos

CITY IMPROVISATIONS | FIETS IN DE BRANDING is een muzikale reis die begint bij Korzo 5Hoog aan de Binckhorstlaan en eindigt bij <TAG> aan de Stille Veerkade. De reis wordt georganiseerd door Loos Foundation, studio- en ensemble voor eigentijdse muziek. Hagenaars en Hagenezen doen mee op hun eigen fiets. Wie van buiten komt krijgt een fiets te leen.

Doel van de fietstocht is tweeledig. Op de eerste plaats willen wij de deelnemers graag in de gelegenheid stellen om bij mooi weer een reis te ondernemen die ze anders niet zouden maken. Een reis vol improvisaties en onverwachte wendingen van ± 2 kilometer, onder leiding van Peter van Bergen, flamboyant componist en oprichter van Loos Foundation. Op de tweede plaats dient de reis ertoe om geluid te genereren. De fietsen worden namelijk digitaal zodanig geprepareerd dat de geluiden die tijdens het fietsen ontstaan worden vastgelegd – overigens zonder nare gevolgen voor u of uw fiets. Dit materiaal is de basis voor muziek die in een later stadium (dus niet tijdens deze editie van Dag in de Branding) wordt bewerkt en ten gehore gebracht.

De reis begint op de Binckhorstlaan 36. U wordt daar vanaf 2 uur verwacht en kunt er tot uiterlijk kwart voor 3 uw fiets afgeven. Terwijl u luistert naar het concert worden beneden de rijwielen door de mensen van Loos Foundation geprepareerd. Na afloop van het concert in Korzo 5Hoog begint de fietstocht, naar de studio van <TAG> aan de Stille Veerkade. Daar aangekomen worden de fietsen onder permanente bewaking gestald en gede-digitaliseerd door de mensen van Loos Foundation.

Concept en uitwerking: Bart Koppe, Leon Spek, Julia Casianova, Peter van Bergen.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten