Radio 4-presentatrice Carine Lacor laat u kennismaken met drie jonge makers, de componisten Julian Maple-Oliveira en Thomas van Dun, en harpiste Michela Amici. Zij zijn door Festival Dag in de Branding uitgenodigd om dit seizoen nieuw werk te presenteren. Vandaag stellen deze artists-in-residence zich voor aan het publiek en geven een impressie van hun ideeën.
Thomas van Dun heeft een compositie voor ogen waarin hij een trance-ervaring wil bewerkstelligen. Uitvoerders zijn Ensemble Klang en de avontuurlijke organist Geerten van de Wetering. Muziek én licht zullen het publiek in een totaalbeleving onderdompelen. Thomas Dun is niet voor één gat te vangen: zijn werkterrein bestrijkt het hele spectrum tussen symfonieorkest en dance. Voor het Nederlands Studentenorkest schreef hij vorig jaar In Transit, met slagwerker Dominique Vleeshouwers in de hoofdrol; met het orkestwerk Unrestrictions leverde hij een bijdrage aan de opening van de nieuwe concertzaal Amare afgelopen najaar.
De Braziliaanse componist Julian Maple-Oliveira werkt aan een experimentele liedcyclus voor akoestische instrumenten (uitgevoerd door de leden van het New European Ensemble), zelfgebouwde micro-controllers en eigen sound-design software. Hierin brengt hij zijn twee passies bij elkaar: het virtuoos componeren voor akoestisch ensemble, en de elektronische muziek.
De Italiaanse harpiste Michela Amici doet onderzoek naar het ‘lament’ (klaaglied) van nu. Het ‘lament’ is een muzikale vorm die al vele eeuwen gebruikt wordt. Wat zou Ariana ons vandaag vertellen als ze haar gevoelens kon uiten, en hoe kunnen muziek en scenografie haar boodschap overbrengen? Amici heeft Amarante Nat gevraagd een nieuw werk te componeren op tekst van de uit Zuid-Afrika afkomstige schrijfster Julia-Beth Harris. De Britse choreograaf Peter Leung tekent voor de regie.