za 26 mei 2012
17:00
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

Daydreaming

Nils Frahm

Nils Frahm

In samenwerking met Dag in de Branding organiseert het Paard van Troje in het seizoen 11/12 de matineeserie DayDreaming. Een concertreeks met een avontuurlijke programmering, waarin de grenzen tussen pop, klassiek, elektronische muziek en improvisatie worden opgezocht door internationaal gerenommeerde musici als Nils Frahm (1982).

De Berlijnse pianist-componist oogstte de laatste jaren jubelende recensies met albums als The Bells, Wintermusik en Felt. In zijn verstilde pianomuziek verwerkt Frahm uiteenlopende inspiratiebronnen; herhalende motiefjes en begeleidingspatronen doen een beïnvloeding vanuit de Amerikaanse minimal music vermoeden, terwijl verrassende harmonische wendingen verraden dat Frahm ook zijn klassieke pappenheimers op zijn duimpje kent.
Bovendien hanteert de Duitse muzikant een zeer herkenbare sound: warme pianoklanken op uitgekiende soundscapes van fijne tikjes en zacht geruis.

Nils Frahm (1982) kreeg pianolessen van Nahum Brodski – een van de laatste studenten van Tschaikowski, die hem vertrouwd maakt met het werk van zowel de klassieken als hedendaagse componisten. Nils Frahm werkt als componist en producer in Berlijn. Begin 2008 richtte hij Durton Studio op, waar hij samenwerkt met gelijkgestemde muzikanten als Peter Broderick, Ólafur Arnalds, Anne Müller, Deaf Center, Efterklang en Dustin O’Halloran.

‘Ik speel en componeer graag ‘s nachts. Om mijn buren een plezier te doen besloot ik het geluid van mijn piano te dempen. De enige manier om dat goed te doen is door achter de toetsen dikke lagen vilt aan te brengen en de toetsen heel zacht aan te raken. Toen ik begon te spelen ontdekte ik dat die gedempte klanken veel mooier klinken en dat dit de manier is waarop ik wil spelen”.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten