Online

Een bezoek aan Panorama Mesdag in Den Haag is een overweldigende ervaring. De bezoeker is het middelpunt van een prachtig doek van Hendrik Willem Mesdag dat de cirkelvormige ruimte helemaal omsluit. Je komt ogen te kort om alle details in dit fascinerende zeegezicht in je op te nemen.

De jonge Baskische componist Mikel Urquiza heeft een muzikale impressie van het panorama gemaakt, die het tafereel nog meer tot leven wekt. Ships Vanishing on the Horizon zorgt voor een totaalervaring én een nieuwe kijk op een van de meest geliefde attracties van Den Haag.

New European Ensemble

Een bezoek aan Panorama Mesdag in Den Haag is een overweldigende ervaring. De bezoeker is het middelpunt van een prachtig doek van Hendrik Willem Mesdag dat de cirkelvormige ruimte helemaal omsluit. Het kunstwerk is 14 meter hoog en heeft een omtrek van 120 meter. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Mesdag bij de vervaardiging in 1881 geassisteerd werd door beroemde collega-schilders als Théophile de Bock en George Hendrik Breitner én door zijn echtgenote Sientje Mesdag-Van Houten. Niet lang na de opening nam Vincent van Gogh een kijkje en sprak de gevleugelde woorden: ‘Het enige dat aan dit schilderij mankeert is dat er niets aan mankeert.

Je komt ogen te kort om alle details in je op te nemen die dit fascinerende vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen biedt. Een tafereel vol met bomschuiten, visserslui, paarden, strandliefhebbers en badkoetsen. De online bezichting van Panorama Mesdag wordt verlevendigd door de melancholische roep van meeuwen en het bruisen van de branding. Voor Festival Dag in de Branding heeft de jonge Baskische componist Mikel Urquiza een muzikale impressie van het panorama gemaakt, die het tafereel nog meer tot leven wekt. Ships Vanishing on the Horizon, uitgevoerd door het tienkoppige New European Ensemble, zorgt voor een totaalervaring én een nieuwe kijk op een van de meest geliefde attracties van Den Haag.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten