Editie 60 / 5/9 jun 2021

Editie 60

Het mooiste wat kunst kan doen is de bezoeker, kijker of luisteraar een nieuwe beleving bieden, of het nu een nieuwe gedachte, een nieuwe klank, een nieuw beeld of een nieuwe ervaring is. In deze editie van Dag in de Branding presenteren drie generaties componisten een nieuwe kijk op vertrouwde muzikale aspecten. Het programma is verdeeld over twee festivaldagen: op zaterdag 5 juni hopen we u live te mogen ontvangen en op woensdag 9 juni hebben we een online uitzending.

Klaas de Vries, een van de veteranen van de Nederlandse gecomponeerde muziek, biedt een alternatieve luistermanier: het publiek is vrij om rond te lopen en door de ruimte te bewegen of zelfs om even een luchtje te gaan scheppen. Trio XTRO vertegenwoordigt de jongste generatie en geeft een nieuwe visie op alledaagse handelingen en voorwerpen. Meriç Artaç introduceert twee nieuwe personages uit haar opera Mr. Zanzun’s House of Characters, waarmee ze komend najaar haar artist in residency bij Festival Dag in de Branding afrondt. Maxim Shalygin ten slotte biedt een andere kijk op de cello. We maken kennis met een nieuw instrument: een futuristische installatie vervaardigd uit de traditionele cellomaterialen hout, paardenhaar en snaren.

programma Editie 60 / 5/9 jun 2021

programma 5 jun 2021

11:00

Nieuwe Kerk

Klaas de Vries – Oboi, Che Melancolia

Arthur Klaassens, hobo, althobo en lupofoon

15:00

het Paard

XTRO – Flow

XTRO

17:00

Korzo

Meriç Artaç – Gece en Korke

Brigitte van Hagen, sopraan / Robbrecht van Cauwenberghe, accordeon / Julia Pallanche, zang en tapdans / Ricardo Oliveira, slagwerk

20:00

Nieuwe Kerk

Maxim Shalygin – Severade

Cello Octet Amsterdam / Maya Fridman, cello

programma 9 jun 2021

20:00

Online

Mikel Urquiza – Ships Vanishing in the Horizon

New European Ensemble

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten