Editie 58 / 12 dec 2020

Editie 58

Componist Yannis Kyriakides ontvangt vandaag de Johan Wagenaar Prijs 2020. Deze oeuvreprijs voor een componist – uniek in Nederland – kent de gemeente Den Haag eens per vier jaar toe. Op verschillende locaties in Den Haag klinken op deze feestelijke dag werken van Kyriakides.

De jury van de Johan Wagenaar Prijs 2020 motiveert de keuze voor Yannis Kyriakides (Cyprus, 1969): ‘Methodisch en gestaag werkt hij aan een groot oeuvre van hoge kwaliteit, dat gekenmerkt wordt door ideeënrijkdom en de onnadrukkelijke toepassing van elektronica en buitenmuzikale elementen.’ Bovendien is hij ‘een ambachtelijk en intelligent kunstenaar die (…) verworvenheden uit het verleden verbindt met vragen over onze toekomst, zoals in zijn recente werk Face, dat artificiële intelligentie en gezichtsherkenning tot onderwerp heeft’.

programma Editie 58 / 12 dec 2020

15:00

Paleiskerk

Yannis Kyriakides – Ode to Man

Silbersee

17:00

Korzo

Yannis Kyriakides – Trackers

Maze Ensemble

19:00

De Helena

Meriç Artaç – Gece

ntb

20:30

Korzo

Improvisatie – Folia

Yannis Kyriakides / Andy Moor

Do you want to stay up to date?
Subscribe to our newsletter!

You will receive news and offers about our programs regularly.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten