za 16 mei 2015
18:30
Theater aan het Spui
Spui 187 Den Haag

In de naoorlogse muziek ontwikkelde Karlheinz Stockhausen zich razendsnel tot een ongeëvenaard klankvisionair. Als serialist, elektronisch pionier en ruimtelijk klankarchitect schiep hij binnen enkele jaren een hoogstpersoonlijk muzikaal universum, waarbinnen hij heer een meester was.

In Kontakte (1960) worden verschillende dimensies van Stockhausens klankwereld op virtuoze wijze met elkaar verbonden. Elektronische tape-klanken botsen er frontaal op de timbres van percussie en piano of suggereren diepte in een weids auditief coulisselandschap. Bovendien laat de klankfysicus Stockhausen horen hoe ritme, toonhoogte en kleur in elkaars verlengde liggen. Onvergetelijk: het moment waarop microscopische pulsen geleidelijk transformeren tot een lage E, die zich vervolgens de piano binnenwurmt.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten