za 16 mei 2015
20:15
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

In dit tiende concert van de serie Symphonic Junction duikt het Residentie Orkest in de wereld van de Indie Games. Denk hierbij aan games die door kleine, onafhankelijke ontwikkelaars zijn gemaakt zoals Super Meat Boy, Sword&Sworcery, CastleCrashers en ga zo maar door. Een ‘indie’ is een onafhankelijke spel-designer (of een kleine groep ontwikkelaars) die niet werkt voor het grote commerciële circuit. Er worden bestaande en nieuwe werken gespeeld die door een handjevol Nederlandse game-componisten speciaal zijn omgezet naar arrangementen voor een orkest . Eerder werd dit door DutchGameMusic ook gedaan voor een concert in 2013 met het Ludwig orkest.

Het Residentie Orkest werkt deze editie samen met DutchGameMusic (platvorm voor game-componisten) en HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Er worden bestaande en nieuwe werken gespeeld die door een handjevol Nederlandse game-componisten speciaal zijn omgezet naar arrangementen voor een orkest . Naast de live gespeelde gamemuziek komt er in samenwerking met afdeling Games & Interactie en Music & Technology van HKU een compleet nieuw project in het kader van gamemuziek.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten