za 18 september 2021
15:00
Theater aan het Spui
Spui 187 Den Haag
tweede voorstelling om 17.30 uur

Sounds for an Abandoned Space II is een multimedia werk van componist Timoteo Carbone en beeldend kunstenaar Federico Zurani, beiden afkomstig uit Italië. De soundscape van Carbone speelt zich af in nevelen: bibberige, onvaste geluiden als schimmen die op het punt staan te vervagen. In de stiltes klinken mistroostige geluidjes als vallende druppels in een plas water.

Carbone gebruikte hiervoor de geluiden van een harmonium, altviooloctet, (speelgoed)accordeon, baritonkwartet en percussieinstrumentarium en bewerkte deze tot een suggestief klankdecor. Het roept denkbeeldige ruimten op, bestaande uit ‘verlaten plekken’ zoals oude pakhuizen, overwoekerde landhuizen en vervallen flatgebouwen in Italië.
Het werk exploreert een tussenruimte tussen het concrete en het etherische.

De videoinstallatie van Federico Zurani bestaat uit beelden die de muziek en haar variaties volgen en voortdurend heen en weer bewegen tussen natuurlijke en abstracte beelden. In de loop van het stuk lossen de beelden op en transformeren tot kleurvelden. De visuals worden geprojecteerd op twee grote schermen die haaks op elkaar staan en zowel de musici als het publiek omarmen. De bezoekers worden ondergedompeld in dit sferische audiovisuele werk, dat acht delen omvat met – opvallend genoeg – traditionele aanduidingen als ‘motet’, ‘fantasia’, ‘adagio’.

Wij spraken met Timoteo over verlaten ruimtes en zijn samenwerking met Federico Zurani. Lees hier het interview.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten