za 18 september 2021
21:15
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Niemand ontkomt eraan: de smartphone beheerst een groot deel van ons leven. Dat geldt ook voor componist Celia Swart, die zich scherp bewust is van de valkuilen van de sociale media: ‘In deze parallelle internetwereld laat je altijd de beste kant van jezelf zien. Ik ook. Ik zal nooit schrijven dat ik een slechte week heb gehad, of een foto plaatsen van mijn rommelige kamer. Hierdoor hebben we een nieuwe wereld gecreëerd waarin niets meer is wat het lijkt.

In het multimediale stuk Elevation of self-validation dat ze schreef voor Kluster5, laat Swart zien hoe een jonge vrouw zich verliest in deze virtuele dimensie. De wereld van de eenzame violist Cecí Gold wordt geleidelijk complexer en gelaagder. Het onderscheid tussen echt en fake is steeds moeilijker te maken, ook voor haarzelf.

Volg Ceci Gold op instagram 

Wij spraken met Celia over het ontstaan van het personage Cecí Gold en het multimediale aspect van Elevation of self-validation. Lees hier het interview

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten