za 18 september 2021
16:30
Theater aan het Spui
Spui 187 Den Haag

De componist en beeldend kunstenaar Zeno van den Broek (1982) ontwierp in opdracht van Slagwerk Den Haag Ma(n|chine) – een audiovisuele installatie voor vier slagwerkers en drie robots. Ma(n|chine) exploreert het spanningsveld tussen de technologie van algoritmen en de menselijke capaciteit muziek te creëren. De musici hebben als belangrijkste eigenschap het vermogen op elkaar te reageren, terwijl de drie machines snelheden kunnen bereiken die mensen niet halen.

Zeno van den Broek houdt van de vermenging van disciplines, in het bijzonder die van beeld en geluid. In Ma(n|chine) bespelen de vier slagwerkers ieder een imposante bassdrum, volgens Fedor Teunisse van Slagwerk Den Haag ‘de Volkswagen Beetle van het slagwerkinstrumentarium’. Het is precies het krachtige visuele beeld waarnaar Zeno van den Broek op zoek is. Computersoftware vertaalt de slagwerkpartijen naar geraffineerde grafische visuals, die op een groot scherm worden geprojecteerd.

Slagwerk Den Haag
Joao Borralho
Joey Marijs
Enric Monfort
Dimitris Pliatsikas

We spraken Zeno over de Corona-beperkingen en zijn fascinatie met technologie. Lees hier het interview en bekijk de trailer van MA(N|CHINE).

Let op: dit is een combi-programma met Rudan van Meriç Artaç en de aanvang is 16:00 uur.  

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten