za 2 december 2017
21:30
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Hugo Morales besluit deze festivaleditie van Dag in de Branding met een pakkend optreden, waarin hij verschillende kanten van zijn veelzijdige muziekpraktijk laat zien. In  (2011) ‘for prepared vibraphone’ experimenteert Morales met minder bekende klankmogelijkheden van de vibrafoon. Hij onderzoekt speeltechnieken die een vibrato opwekken. En hij prepareert het instrument door aluminium voorwerpen tussen de metalen staven plaatsen.

In Four violinized utensils (2014) ‘for amplified objects (including a violin)’ bespeelt Morales ‘objets trouvés’, zoals een glazen vaas of een deegroller, alsof hij een viool in handen heeft. Ooit een slagwerker fluit zien spelen? In Modes of assisted ventilation (2013) ‘for intubated flute and white noise’ is de fluit omgetoverd in een percussie-instrument dat de ademhaling van de muzikant articuleert.

Hugo Morales

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten