zo 3 december 2017
15:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag
14.00-14.30 uur: inleidend gesprek met DuoX88 (Saskia Lankhoorn & Vicky Chow) en componisten Vanessa Lann en Pete Harden

De klanken vlogen de vleugels uit toen pianistes Saskia Lankhoorn en Vicky Chow voor het eerst samen speelden. Prompt werd X88 geboren. In Outer Limits verkennen ze de uitersten van klank en theatraliteit. Het is een concert vol contrasten met muziek van vier componisten. Het stuk van de Amerikaanse geluidskunstenaar Tristan Perich is geschreven vanuit zijn achtergrond als elektronica-wizz. De Zwitser Nik Bärtsch, die improvisatie combineert met zen, creëerde een stuk met aanstekelijke verweven ritmes en gelaagde minimal-funk. Vanessa Lann schreef een theatraal stuk voor twee pianisten en twee vleugels. Klang-gitarist Pete Harden, net als Lann al jaren toonaangevend in de Nederlandse muziek, heeft zich laten inspireren door een tropische vlinder, in een stuk dat alleen uit aanwijzingen bestaat. Hij spint een web waarin het duo zich mag bewegen om vervolgens zelf te bepalen hoe ze het uitvoeren.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten