za 4 maart 2023
16:30
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag
Om 17.45 uur start er in de Club van Korzo een nagesprek met de makers en musici van Ensemble Resilience

In Space between experimenteert een viertal componisten met de interactie tussen akoestische en elektronische muziek. Boris Bezemer schreef voor Ensemble Resilience twee nieuwe stukken die op 4 maart voor het eerst klinken. Mountain is gebaseerd op verschillende stromen geluid die door elkaar worden gewoven: ritmische patronen, melodische patronen, digitaal bewerkte geluiden en pedaaltonen.

You is geschreven voor dezelfde samenstelling van instrumenten en elektronica als Mountain. You heeft echter een transparanter klankbeeld omdat de veranderingen in het verloop van het stuk niet plaatsvinden per afzonderlijke stroom geluid, maar groepsgewijs.

William Dougherty laat zich in Dialogues à Distance inspireren door de in coronatijd gedwongen virtuele communicatie: snippers van Zoom-gesprekken met de musici van Resilience vormen de basis voor een sarcastisch commentaar op onze huidige, gedigitaliseerde wereld.

Ensemble Resilience

Voor Adapting breidt Jasna Veličković de bezetting van het ensemble uit met een nieuw instrument: een adapter oftewel een oplader. Dit voor iedereen onmisbare apparaatje blijkt, eenmaal versterkt, een zacht gebrom voort te brengen. Aan de hand van deze ‘junk sound’ stelt Veličković zich de vraag of de techniek zich aan ons aanpast of wij ons aan de techniek.

In Miniature 5 gebruikt Mads Emil Dryer de klankkasten van conventionele instrumenten om digitaal geluid te laten resoneren, zodat een verrassende hybride van normaliter gescheiden geluidsbronnen ontstaat.
Boris Bezemer nam de elkaar razendsnel opvolgende cijfers van een binaire code als metafoor voor zijn nieuwe compositie, waarin hij een handvol muzikale flitsen tot een geheel smeedt.

Wij spraken met Natálie Kulina van Ensemble Resilience over haar mede muzikanten, de componisten achter Space Between en wat het publiek kan verwachten 4 maart. Ensemble Resilience: “Dit is volgens ons de muziek van de toekomst” Lees hier het interview.

Wil je meer weten? Kom dan om 17:45 uur naar het nagesprek in de Club van Korzo met de makers en musici van Ensemble Resilience. Bekijk hier de teaser van Ensemble Resilience.

 

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten