za 4 maart 2023
21:00
De Nieuwe Regentes
LET OP: gewijzigde locatie

Automatic Means of Human Labour gaat over de automatiseringsprocessen in onze samenleving en industrie. De twee slagwerkers van het Nemø Ensemble bespelen een reeks gehackte apparaten: van elektrisch gereedschap en seksspeeltjes tot huishoudelijke apparatuur – voorwerpen die bij Morales geleidelijk veranderen in prothesen van het menselijke lichaam. 

De repetitieve, ogenschijnlijk nutteloze handelingen reflecteren niet alleen de absurditeit van de geautomatiseerde arbeid, ze produceren ook ingewikkelde ritmen en mechanische patronen. Door het geluid van deze eenvoudige apparaten te stapelen, ontstaan complexe klankvelden die nieuwe, denkbeeldige instrumenten suggereren. Tegelijkertijd moeten de uitvoerders hun uiterste best doen om de precisie en snelheid van de gemotoriseerde systemen bij te houden. 

Hugo Morales
Nemø Ensemble

De musici transformeren in machinebedieners en de machines in muziekinstrumenten in een fraai vormgegeven werk, dat balanceert op het snijvlak van geluidscompositie, muziektheater en fysieke performance. 

Hugo Morales is een van de meest vooraanstaande Haagse componisten van zijn generatie. In 2017 won hij de Willem Pijper Prijs van de gemeente Den Haag voor zijn stuk Equid. Morales’ nieuwste werk is het resultaat van zijn residency bij het Haagse Instrument Inventors Initiative. Automatic Means of Human Labour gaat op 4 maart bij Festival Dag in de Branding in première!

Hugo praat ons bij over het tot stand komen van dit stuk, zijn samenwerking met Nemø Ensemble en waarom hij apparaten ‘hackt’. Hugo Morales: “Werken met Nemø was een geweldige ervaring” Lees hier het interview. 

Kijk hier naar de teaser van Automatic Means of Human Labour door Hugo Morales Murguia & Nemø ensemble.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten