15:00
Paard (kleine zaal)
Prinsegracht 12
Den Haag
Tickets kopen
15:00
Paard (kleine zaal)
Prinsegracht 12
Den Haag
Tickets kopen

Enkele jaren geleden ontwikkelde componist Jan-Bas Bollen een digitale theremin: een geavanceerde versie van het prototype van zijn illustere voorganger Léon Theremin uit 1919. De theremin was het allereerste elektronische muziekinstrument. Het brengt klank voort op basis van radiogolven en wordt bespeeld zonder dat het wordt aangeraakt.
In KOORD combineert Bollen dit door hemzelf bespeelde elektronische instrument met een traditioneel strijkkwartet. De vierdelige compositie heeft de pure strijkersklank als uitgangspunt. De HyperTheremin schept een weids sonisch landschap met langzaam verglijdende klankvelden afgewisseld met snelle passages.

Voorafgaand aan de première van KOORD geeft Jan-Bas Bollen zelf een toelichting op zijn instrument en introduceert de HyperTheremin aan de hand van een solowerk.

Jan-Bas Bollen

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten