za. 1 juni
16:30
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag
Tickets kopen

In Korzo presenteert Festival Dag in de Branding een dubbelprogramma met de nieuwste muziek. In de Studio presenteert maker-in-residence Myrto Nizami de eerste scene uit de kameropera die zij ontwikkelt bij het festival. Ze zich laat zich inspireren door Sonnet VIII van Fernando Pessoa. Net als dat gedicht gaat haar opera over maskers, wisselende identiteiten en gelaagdheid.

In de Zaal is vervolgens de tweede editie van het succesvolle Music for Empty Spaces te horen, met nieuwe solostukken van negen componisten: Bart Spaan, Orkun Ağır, Max Frimout, Maxim Shalygin, Jeff Hamburg, Sinta Wullur, Daan Manneke, Wilma Pistorius en Heather Pinkham.

Myrto Nizami - Foto: Bart Grietens
Heather Pinkham

Wat komt er na de dood? Het mysterie van onze laatste reis is zo oud als de mensheid zelf. Maar in tegenstelling tot onze voorouders staan wij er liever niet bij stil. En dat is een gemis, vindt componist Heather Pinkham. In deze nieuwe editie van Music for Empty Spaces vraagt Pinkham negen collega’s met uiteenlopende achtergronden te reflecteren op sterven, dood en rouw. Muziek, als de taal van het onzegbare, die ons kan ons helpen te praten over het onherroepelijke einde, dat nu eenmaal bij het leven hoort.
Tijdens de coronacrisis organiseerde Pinkham de eerste editie van Music for Empty Spaces, die live werd gestreamd vanuit het Muziekgebouw. Het programma was een succes, werd wereldwijd bekeken en zelfs live voor publiek herhaald. Het onderwerp van de tweede editie ligt in het verlengde ervan: zoals negen componisten toen reflecteerden op het leven in isolatie, zo is nu de dood onderwerp van bespiegeling. Wederom zijn het Nederlandse topmusici die tekenen voor de uitvoering.

Bekijk in onderstaande video de  eerste editie van Music for Empty Spaces.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten