za. 17 juni
20:30
Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag
Uitreiking Kees van Baaren Prijs aan componist Seung-Won Oh
Tickets kopen

Seung-Won Oh ontvangt de Kees van Baaren Prijs van de Gemeente Den Haag voor haar compositie YeonDo, die ze in 2020 schreef in opdracht van festival November Music in Den Bosch. De van oorsprong Zuid-Koreaanse Oh zegt over dit requiem: ‘In Korea is yeondo een gebed voor de zielen in het vagevuur. Het is een uniek ritueel, waarin elementen uit de traditionele Koreaanse begrafeniscultuur zich vermengen met katholieke geloofsovertuigingen.’ In haar eigen compositie treden solist, koor, slagwerkkwartet en orkest aanvankelijk onafhankelijk van elkaar op. In deel III komen de gebeden, processies en klokken samen in het indrukwekkende Lux Aeterna. De jury prijst YeonDo als ‘een zeer vakkundige compositie, die tegelijkertijd de luisteraar sterk beweegt’.

Aan het New European Ensemble en Cappella Pratensis de eer om dit betoverende werk in de Nieuwe Kerk te presenteren.

De Kees van Baaren Prijs is een compositieprijs van de gemeente Den Haag, die eens per zes jaar wordt toegekend voor een orkestwerk of muziektheaterwerk. Eerdere winnaars waren o.a. Rob Zuidam en Mayke Nas.

Seung-Won Oh

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten