za. 17 juni
13:00
LightPavilion
In samenwerking met Festival Classique
Tickets kopen

Componist Kate Moore maakt zich zorgen over klimaatverandering. Dat maakt ze hoorbaar in een stijgende zeespiegelduet voor altviool en ensemble. Golfpatronen, die ontstaan uit de relatie tussen ritme en metrum, verbeelden het waterlandschap met zijn getijdenbeweging. Moore: ‘Dit creëert een vloedgolf vanuit het centrum van de muziek die aan de oppervlakte onzichtbaar is, maar blijft groeien als een onstuitbare kracht die steeds intenser en machtiger wordt.’

De Amerikaanse componist John Luther Adams is van mening dat we moeten leren leven in symbiose met de grote natuurkrachten. In There is No One Not Even the Wind geeft hij uitdrukking aan de nietigheid van de mens in de onmetelijkheid van de (Mexicaanse) woestijn, waarnaartoe hij verhuisde na eerder jarenlang in het poolklimaat van Alaska te hebben gewoond.

New European Ensemble

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten