za 17 juni 2023
19:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Wie zijn wij? Waar ligt ons hart? Dat zijn de vragen die de drie muzikanten van TEMKO tien jaar geleden wilden onderzoeken. Hoe? Door wekelijks met elkaar te repeteren, zonder de druk van concerten. Aart Strootman componeerde schetsen, die tijdens hun wekelijkse samenkomst door ‘de gehaktmolen’ gingen: percussionist Ramon Lormans en bassist en elektronicaspecialist Fred Jacobsson voegden hun eigen ideeën en expertise toe.

In TEMKO komen verschillende muzikale werelden samen: hedendaagse compositie, elektronisch sounddesign, improvisatie, progrock, ambient en microtonaliteit. Het bleek een succesformule.

TEMKO

Tijdens de covidepidemie, toen het concertleven voor langere tijd stillag, pakte het drietal hun oorspronkelijke werkmethode weer op. Repeteren, sessies opnemen, monteren, op basis van die mix nieuwe inzichten ontwikkelen, en met al die informatie weer verder bouwen. Het resultaat is muziek die zich over langere tijd heeft ontwikkeld.

‘Wortelschieten in wat we het meest interessant vinden’, noemt Aart Strootman deze werkwijze. ‘En we willen er iets aan toevoegen dat typisch TEMKO is: improvisatie. Minstens de helft van de nummers is uitgeschreven, maar het is nodig dat we de stukken in onze botten hebben en ze uit het hoofd leren. Zo kun je tijdens het concert direct op elkaar reageren en is er weer sprake van een ‘bandjespraktijk’.

TEMKO speelt Entropy – de luisteraar kan zich relaxed laten meedrijven op de hypnotiserende sound van het trio, waarin van alles te ontdekken valt. Benieuwd? Bekijk onderstaande video!

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten