za 17 juni 2023
17:00
Waalse Kerk
Noordeinde 25 Den Haag

In een kerk in het Spaanse dorp Pastrana zag Guzmán Calzada Llorente onlangs een beeld dat hem niet meer losliet: de balgen van het kerkorgel waren afgeplakt met stroken zestiende-eeuws notenschrift, collages van eeuwenoude manuscripten. Deze fascinerende aanblik is het uitgangspunt voor zijn nieuwe stuk dat vandaag in première gaat in de Waalse Kerk.
In dit werk brengt Calzada Llorente twee schijnbaar verschillende werelden van geluid en muzikale traditie samen: een blokfluitkwartet en fixed media klinkend via een kwartet van luidsprekers.
Guzmáns fascinatie voor hoe moderne architecten voortbouwen op cultureel erfgoed en ruïnes, bracht hem ertoe om dit toe te passen in de context van muziek, waarbij hij de stroken zestiende-eeuws notenschrift gebruikte als bron voor een muzikale ‘renovatie’. Blokfluitensemble Delle Donne Consort legt een uitgestippelde route door de kerk af, terwijl de elektronische orkestratie van de partituur wordt gespeeld door het kwartet van luidsprekers. De twee klankwerelden raken uiteindelijk met elkaar verweven; er ontstaat een eigenaardige symbiose waarin het publiek zich afvraagt wat het oude is en wat het nieuwe.

Delle Donne Consort

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten