za. 17 juni
17:00
Waalse Kerk
Noordeinde 25 Den Haag
Tickets kopen

Guzmán Calzada Llorente (27) is sinds september 2022 voor twee jaar als composer-in-residence verbonden aan Festival Dag in de Branding. Guzmán is een componist, gitarist en geluidsontwerper van Uruguayaans-Spaanse afkomst. Tijdens zijn residency bij Festival Dag in de Branding maakt hij nieuwe muziek op basis van oude muziek uit de middeleeuwen en vroege Renaissance, voor verschillende bezettingen. Strands of Polyphony #2 voor blokfluitkwartet is het eerste werk dat Guzmán in het festival presenteert.

In een kerk in het Spaanse dorp Pastrana zag Guzmán Calzada Llorente ooit een beeld dat hem niet meer losliet: de balgen van het kerkorgel waren afgeplakt met stroken zestiende-eeuws notenschrift, collages van eeuwenoude manuscripten. Deze fascinerende aanblik is het uitgangspunt voor zijn concert-installatie in de Waalse Kerk: op vijf plekken in de kerk staan partituren opgesteld waarin Calzada Llorente oude authentieke bronnen, nieuw gecomponeerde muziek, de akoestiek van de specifieke plek en elektronische klanken met elkaar verweeft. Blokfluitensemble Delle Donne Consort legt een uitgestippelde route door de kerk af, waardoor het publiek de ruimte op verschillende manieren kan ervaren.

Guzmán Calzada Llorente

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten