za. 17 juni
15:30
Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag
(foyer)
Tickets kopen

Zoals de titel van het programma al doet vermoeden, is de Cypriotisch-Nederlandse zangeres Kristia Michael even goed thuis in de oude muziek als in het hedendaagse repertoire. Tijdens dit recital zingt ze niet alleen muziek van de middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen maar ook stukken die speciaal voor haar zijn geschreven, onder anderen door Yannis Kyriakides, die eveneens zijn wortels in Cyprus heeft. Voor Now we send you this message dook hij in de geschiedenis van het eiland: een brief uit 1426 aan Cyprus’ toenmalige vorst Janus van Lusignan, geschreven namens het sultanaat van Mamluk, dat spoedig de macht zou overnemen. Het hof van Lusignan liet een goudmijn na aan muziek in de traditie van de ars subtilior’, waaruit Kyriakides fragmenten in zijn compositie heeft verwerkt.

Hildegard von Bingen – O rubor Saguinis
Kristia Michael – ÆR I
Samir Timaj Chi – Unknown
Yannis Kyriakides – Now we send you this message
Andys Skordis – SHE…NEN
Beat Furrer – Lotófagos I

Kristia presenteerde dit programma voor het eerst in de kelder van het, toen nog gesloten, Amare. En nu bij ons, in de kelder van de Nieuwe Kerk! Bekijk hier de de trailer.

Nieuw Amsterdams Peil

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten